Ez lett a nagy kedvenc, ami háttérbe nyomta a fondantos tortákat.
Tészta:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
2 db tojás
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kakaót és a tojások felvert habját. Sütő papírral bélelt torta formában 15 perc alatt készre sütjük.
Krém:
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
50 dkg túró
2-3 ek. tejföl
ízlés szerint citromlé
1 cs. zselatin fix
A cukrot a túróval, tejföllel, citromlével kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez keverjük, majd beleszórjuk a zselatin fixet.
A tésztáról levesszük a papírt és visszatesszük a torta formába. Rákenjük a krémet és a hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Majd kivéve olvasztott csokival leöntjük, de ne kenjük, mert húzza magával a krémet is!
Én ganache csokit használok hozzá.
2,5 dl tejszín
2 tábla csoki
én ilyen aránnyal készítem, de lehet rajta változtatni.
A csokit egy tálba összetördeljük. Egy másik edénybe melegítsük fel a tejszínt forráspontig (ne forraljuk), és öntsük a tejszínt a csokira. Addig kavarjuk míg teljesen felolvad, és mehet is a tortára!
Két rétegben is tehetünk rá, hogy simább legyen! Ez nem fog megkeményedni úgy, mint a gőz felett olvasztott csoki, de nem is törik.
Két rétegben is tehetünk rá, hogy simább legyen! Ez nem fog megkeményedni úgy, mint a gőz felett olvasztott csoki, de nem is törik.
Ebből készíthetünk krémet is, akkor csak fel kell verni a tejszínben elolvadt csokit. Még egy kis vajat is tehetünk bele, hogy sűrűbb legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése