Oldalak

2015. május 20., szerda

Meggyes túró torta

Ismét egy túró torta, ami nálunk megunhatatlan. A variációk tárháza pedig végtelen! :)

Hozzávalók:
Piskóta:
2 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
Túrós réteg:
50 dkg túró
2,5 dl tejszín
2 cs vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 cs zselatin fix
Meggyes réteg:
1 ü meggy befőtt + a leve
1 cs zselatin

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat két tálba. A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztel. Végül beleforgatjuk a felvert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 25 perc alatt megsütjük. A formába hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük vissza a formába.
A túrót keverjük el a cukrokkal, tejföllel. A tejszínt verjük kemény habbá, majd azt is forgassuk bele a krémbe. Szórjuk bele a zselatin fixet és keverjük bele a habverővel. Egyengessük el a krémet a piskótán és tegyük hűtőbe.
A meggyet szűrjük le és magozzuk ki, tegyük félre a levét. A kimagozott meggyel terítsük meg a túrós krémet mikor már az kellőképp megdermedt. A zselatint keverjük el egy kevés meggylével, majd húzzuk fel a többivel. Én kb 2,5 dl használtam, mert már nem sok hely maradt a trotakarikában. Ez pont elég volt, hogy ellepje a gyümölcsöket. Kezdjük el gázon melegíteni, de főzzük. Mikor már elolvadt a zselatin vegyük le a gázról és hagyjuk kihűlni langyosra, majd öntjük egyenletesen a meggyre. Dermesszük pár órát vagy akár egy éjszakát is.

Ez most olyan kapós lett, hogy nem volt időm egy jó képet csinálni róla! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése