Oldalak

2015. április 6., hétfő

Répatorta

Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg reszelt répa
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl olaj
1 csipet fahéj
pár csepp citromlé

Krém:
10 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor

A répát pucoljuk meg és reszeljük le. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A cukrot, tojássárgáját és olajat keverjük ki alaposan, majd tegyük hozzá a répát és a sütőporos lisztet. Végűl keverjük bele a citrom levet, fahéjat és vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába süssük 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni majd vonjuk be a mázzal.
A mázhoz keverjük ki a krémsajtot a vajjal, majd tegyük hozzá a cukrokat és alaposan dolgozzuk össze. Én dupla adag krémet készítettem és a torta közepére is kentem krémet. Legalábbis ahogy sikerült, ilyen csúnyán még nem vágtam ketté piskótát. De az íze kárpótol, mert nagyon finom! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése