Oldalak

2015. március 30., hétfő

Barackos joghurt torta

Hozzávalók:
Piskótához:
2 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kk sütőpor
2 ek víz

Krémhez:
6 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
4 ek porcukor
1 cs étkezési zselatin
apróra vágott barack ízlés szerint

Barackos zseléhez:
1 befőtt vagy konzerv barack a levével együtt
1 ek étkezési zselatin

A megszokott módon sütünk egy 2 tojásos piskótalapot.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk a sütőporos lisztet. A fehérjét felverjük egy csipet sóval és hozzáforgatjuk a lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt tortaformában fél óra alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tortaformába. Elkészítjük a krémet.
Én kicsit több joghurtot használtam, mert 2 db kb 3,5 dl-es joghurtom volt, úgyhogy egy kicsi ide-oda nem számít. :)
3 dl joghurtban elkavarjuk a zselatint, majd gázon addig melegítjük míg fel nem olvad, de ne forraljuk. A másik 3 dl joghurtban elkeverjük a porcukrot. A tejszínt habbá verjük. A két joghurtos keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és az apróra vágott barackot. Az egészet beleöntjük a tortaformába és a hűtőbe tesszük.
Én 2 ü házi kajszibarack befőtett használtam és az egyiknek a levét. Az egyik üveg barackot a joghurtos krémbe daraboltam a másik üveggel meg ment a zseléhez.
A zseléhez a barackot és a levét botmixerrel pürésítjük,majd elkeverjük benne a zselatint és addig melegítjük míg fel nem oldódik, de ne forraljuk. Hagyjuk kihűlni és öntsük a joghurtos krémre, majd tegyük vissza a hűtőbe kb. 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése