Oldalak

2015. január 22., csütörtök

Fondant receptek

                                      
1,

6 ek. víz (2 ek. citromlé, 4 ek. víz)            
1 cs. zselatinpor
1 ek. vaj
2 ek méz
70-80 dkg porcukor

A porcukrot leszitáljuk, hogy jó finom szemcsés legyen. 1/2 kilónyit egy nagyobb tálba tesszük. A zselatinport elkeverjük a vízzel, majd melegedni tesszük. Mikor már forró beletesszük a mézet, vajat. Az összeolvasztott masszát a porcukorhoz öntjük és elkezdjük óvatosan egybedolgozni, előszőr óvatosan kanállal, majd kézzel. Végül borítsuk porcukorral megszórt munkalapra és gyúrjuk addig amíg gumi állagú nem lesz. Torta bevonásra, dekorálásra alkalmas.

2,

Glicerines fondant

90 dkg átszitált porcukor
10 dkg étkezési keményítő
2 ek. méz
6 cl víz
1,3 dkg zselatin
3 dkg vaj
1,5 cl glicerin

A vízbe áztatott , kis lángon feloldott zselatinhoz hozzáadjuk a mézet, glicerint és a vajat, majd 40 fokra melegítjük. A keményítővel elkeverjük a porcukor felét, majd hozzáöntjük a masszát és fokozatos átgyúrással hozzáadjuk a többi cukrot. Ha kinyújtottik gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar szárad. Bevonásra, tortadíszekre, virágokra alkalmas.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése