Oldalak

2015. január 26., hétfő

Royal Icing

Ez a krém egy cukormáz, ami teljesen keményre meg tud száradni, szövegek írásához, minták rajzolásához használható. Tartós, előre is el lehet készíteni pl. virágokat, amit akár egy év múlva is felhasználhatunk.

Hozzávalók:

1 szobahőmérsékletű tojás fehérje
kb. 25 dkg porcukor átszitálva
1-2 csepp citromlé
bármilyen ételfestékkel jól színezhető

A tojásfehérjét félig felverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet. Addig verjük míg kemény nem lesz és ha kivesszük belőle a habverőt fel tudjuk húzni a masszát és úgy marad.
Különböző keménységűt készíthetünk belőle. Ha írni szeretnénk vele tortára akkor lágyabbra kell hagyni (kevesebb cukor kell bele), ha virágdíszt akarunk annak keményebbnek kell lennie.
Felverés után lehet színezni, annyi részre osszuk szét amennyi színt szeretnénk.
Hűtőben eláll pár hétig, ha kell csak elővesszük felverjük egy kicsit és használhatjuk.
Zsírpapírra nyomjuk ki a mintákat, virágokat amit később is fel akarunk használni, száradás után könnyen eltávolítható. Természetesen közvetlenül a tortára is nyomhatjuk, így ott fog megszáradni.
Én ezt a mázat használom mézeskalácsra is!

Kinyomócsövekkel és egy habzsákkal a következő mintákkal érhetjük el:


 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése