Oldalak

2015. február 13., péntek

Csokis piskóta

Ezt a receptet most próbáltam először, de nagyon bevált. Elsőre tökéletes lett és még egyszerűbb mint a vizes piskóta.

Hozzávalók:
75 g vaj
1 tk vanília aroma
8 db tojás
330 g cukor
85 g cukrozatlan kakaó
125 g liszt

A vajat és a vanília aromát kis lángon megolvasztjuk és hűlni tesszük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztben elkevert kakaót. Végül a vajat is hozzákavarjuk.
Egy tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Itt se nyitogassuk az ajtót, mert összeesik.
Ha tortaformába sütjük jó magas lesz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése