Oldalak

2015. február 1., vasárnap

Vajkrém receptek

Vaníliás

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília aroma
2 teáskanál tej

A szobahőmérsékletű vajat és porcukrot kézi habverővel először alacsony fokozaton keverjük össze.
Adjuk hozzá a vanília aromát, majd közepes fokozaton keverjük tovább. Ha már jól elkeveredik a cukor a vajba adjuk hozzá a tejet és tegyük hűtőbe felhasználásig.
Ha lágyabb krémre van szükségünk még egy kis tejet tehetünk bele. Ételfestékkel színezhetjük.
Habzsákba töltve díszítőcsővel dekorálhatjuk a tortákat, süteményeket.

Ezt az alapreceptet készíthetjük más aromával is (pl.: mandula, citrom, rum...)

Csokis

Hozzávalók:
15 dkg porcukor
15 dkg olvasztott csokoládé
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília aroma

Kézi habverővel a hozzávalókat lassú fokozaton keverjük, majd tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megszilárduljon.
Habzsákba töltve díszítőcsővel dekorálhatjuk a tortákat, süteményeket.

Capuccinos

Hozzávalók:
15 dkg porcukor
30 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília aroma
1 1/2 teáskanál capuccino por

Kézi habverővel a hozzávalókat lassú fokozaton keverjük, majd tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megszilárduljon.
Habzsákba töltve díszítőcsővel dekorálhatjuk a tortákat, süteményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése