Oldalak

2015. február 2., hétfő

Cukrászkrém

Hozzávalók (kb. 3,5-4 dl-hez):

2 dl tej
1,5 dl tejszín
1 egész vaníliarúd
4 tojás sárgája
3 dkg kristálycukor
2 dkg  kukoricakeményítő vagy liszt

Egy lábosban felforraljuk a tejet, tejszínt és a vaníliarudat, amit kettévágunk hosszában úgy, hogy a végén egy kis rész összetartsa. Félrehúzzuk és megvárjuk míg kihűl.
Egy nagyobb keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, majd habverővel belekavarjuk a cukrot és a keményítőt. A már langyos tejből kivesszük a van.rudat és kikaparjuk egy éles késsel belőle a magokat amit visszateszünk a tejbe, majd lassan megint elkezdjük melegíteni.  Közben folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és 3-4 perc alatt besűrítjük mérsékelt tűzön, míg egy sima krémet kapunk.
Sokféleképpen felhasználható, akár magába pohárkrémként vagy piskótába, képviselőfánka egyaránt.
Ízesíthetjük még különböző gyümölcsökkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése