Oldalak

2015. február 7., szombat

Főzött csokikrém

Ez a krém hasonló a dobostorta krémhez vagy tán ugyanaz. Abba még rumot szoktak tenni, vagyis aromát.
Egy hét múlva dupla szülinapi tortát kell sütnöm és ezt a krémet fogom hozzá használni a jelenlegi terv szerint. Bár addig még sok idő van még lehetnek változások, főleg magamat ismerve. :)
A plasztik csoki virágok is ahhoz kellenek, úgyhogy még hagyom a hűtőben, mert azt nem találtam meg sehol, hogy meddig állnak el. Remélem a bekavart csokigyúrma kibír még egy hetet.
A fondantot szoktam fagyasztóban tárolni, annak semmi baja nem lesz. Hát most letesztelem.
Na de a krém!

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor
10 dkg étcsoki
25 dkg margarin

A cukrot kimérjük egy fém tálba, amit gőz fölé tudunk tenni, majd beleütjük a tojásokat és felhabosítjuk. Elkezdjük melegíten gőz fölött, közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen rántotta. Mikor már forró mehet bele a kakaópor és az előre felkockázott csoki. Addig keverjük a gőz fölött míg egynemű nem lesz. Ha már jó levesszük és kihűtjük szobahőmérsékletűre, majd a hűtőben dermesztjük pár órát. A hideg krémhez keverjük a szobahőmérsékletű vajat, amit jól kihabosítunk. Lágy, habos krémet fogunk kapni, aminek az íze is jó! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése